Як варити варення з жимолості
пропорції продуктів Жимолость — 1 кілограм цукор — 1,5 кілограма Як варити варення з жимолості в каструлі жимолость перебрати (для варення годяться щільні не перестиглі ягоди), видалити рослинний сміття, промити в холодній воді і трохи обсушити на паперових рушниках. Висипати жимолость в каструлю для варіння варення, засипати цукром, перемішати і залишити на 10 годин. Утворюється жимолостний сік, який в кінцевому результаті послужить для варення сиропом. Поставити каструлю з жимолостю і цукром на тихий вогонь, довести до кипіння, помішуючи і знімаючи шумівкою піну. Варити варення 20 хвилин. Розлити жимолостне варення по банках і закатати кришками. Остудити банки в перевернутому положенні, укутавши ковдрою. Потім прибрати на зберігання. Як варити варення з жимолості в мультиварці ягоди перебрати, помити і обсушити, засипати цукром і залишити на 8 годин при кімнатній температурі, раз на годину акуратно перемішуючи ягоди з цукром. Потім жимолость з цукром викласти в чашу мультиварки і варити на режимі «гасіння» 1 годину. Зварене жимолостное варення розлити по гарячих стерилізованих банках і закрити кришками.
Як варити варення з жимолості і полуниці
продукти Полуниця — півкіло Жимолость — півкіло цукор — 1,5 кілограма як варити варення з жимолості з полуницею полуницю і жимолость перебрати, видалити листочки, вимити й обсушити. Ягоди подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки. Пюрірованние ягоди викласти в каструлю, пересипаючи цукром, і залишити на 20-24 години. Каструлю з ягодами поставити на тихий вогонь і варити, помішуючи і знімаючи піну, 20 хвилин. Приготоване варення з жимолості і полуниці розлити по гарячих стерилізованих банках, закатати, остудити і прибрати на зберігання.
Фкуснофакти
— Перед варінням варення перевірити жимолость на смак: якщо ягоди сильно гірчать, то і варення буде гірчити незважаючи на додавання великої кількості цукру. — солодкі сорти жимолості для розсади — Бакчарський велетень, Зимородок, Єлизавета. — Сезон збору жимолості — на початку-середині червня. Залежно від сорту, зварити варення необхідно в термін від декількох днів до 1,5 тижнів. — користь варення з жимолості обумовлена вмістом вітаміну C і антибактеріальну дію. Вживати рекомендується як зимовий десерт в рамках профілактики простудних захворювань.