⏰ що краще агар-агар або желатин? - Пояснюємо на пальцях.

Що краще агар агар або желатин

10:00
час читання —3   хв.

Агар-агар менш відомий, ніж желатин, який частіше застосовують для желирования заливних і десертів. Желатин дешевше, його простіше знайти в продажу. Але варто порівняти інші властивості цих речовин, щоб з'ясувати, який загущувач краще.

головна відмінність — в походженні. Желатин отримують з сполучних тканин тварин. Агар-агар видобувається з морських і океанських водоростей. Агар корисніше, ніж желатин — у ньому є полісахариди, мінеральні солі, піровиноградна кислота. Містяться в ньому також вітаміни групи В, залізо, кальцій, магній і йод.

Агар-агар низькокалорійний і не містить жирів, чим вигідно відрізняється від желатину. Його можна використовувати для вегетаріанських, дієтичних і пісних страв.

Агар-агар розчиняється краще, ніж желатин, і швидше застигає. Розчину можна давати закипіти і навіть нагрівати повторно. Готові страви з ним добре зберігають форму, що важливо для десертів. Економічний — замість кожних 5 г желатину, зазначених в рецепті, потрібен всього 1 г агар-агару.

Підводячи підсумок , в десертах і дієтичних стравах буде доречний рослинний агар-агар, а для варіння холодцю краще використовувати желатин, «споріднений» за змістом тваринних продуктів.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?