⏰ абрикоси в сиропі як в магазині - простий рецепт

Як швидко зробити абрикоси в сиропі

10:00
час читання —3   хв.

продукти
кілограм помитих абрикос;
300 гр цукру;
щіпка лимонної кислоти;
300 мл води.

Рецепт приготування досить простий
плоди необхідно ретельно помити, розділити на дві частини і звільнити від кісточки, часточки повинні бути свіжими і твердими;
Банки необхідно підготувати — також ретельно помити їх, бажано содою, і простерилізувати окропом або парою; Максимально щільно необхідно заповнити банки — плоди не можна тиснути, але вони повинні заповнювати більший простір; доводимо до кипіння 300 мл води, заливаємо в банку, чекаємо 15 хвилин і виливаємо назад;
знову доводимо воду до кипіння, додаємо цукор, і обов'язково пробуємо сироп на смак — якщо він недостатньо солодкий, можна додати цукру;
заливаємо ще гарячий сироп в банки, закочує їх заздалегідь підготовленими кришками і вкутуємо в ковдри — а потім зберігати при кімнатній температурі.
приготовані абрикоси можна просто їсти, або додавати в випічку і прикрашати десерти.
важливо! Щоб абрикоси були соковитими і просахареннимі, перш ніж відкривати банку почекайте хоча б тиждень.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?