⏰ Як варити варення з полуниці - загальні правила, стерилізація, рецепт-п'ятихвилинка і як зварити швидко.

Скільки варити варення з полуниці?

10:00

Як варити варення з полуниці

продукти Полуниця — 1 кілограм лісової або дачної цукор — 800 грам Вода — півсклянки  

Як варити варення-п'ятихвилинку з полуниці 1. Полуницю перебрати, помити, обсушити, видалити хвостики і квітколоже. 2. Висипати полуницю в каструлю, засипати цукром, накрити і залишити на 8 годин. 3. Акуратно перемішати полуницю, каструлю поставити на тихий вогонь. 4. Довести варення до кипіння, знімаючи піну — і варити 5 хвилин, помішуючи. 5. Накрити варення марлею і залишити остуджувати протягом 5 годин. 6. Знову поставити варення з полуниці на вогонь і варити ще 5 хвилин після закипання. 7. Знову остудити варення — і знову повернути на вогонь ще на 5 хвилин кип'ятіння. 8. Гаряче полуничне варення розлити по стерилізованим банкам і закатати. відеорецепт Як швидко варити варення з полуниці продукти Полуниця — півкіло лісової або дачної цукор — півкіло лимонний сік, м'ята — за смаком 1. Відміряйте полуницю — з півкіло полуниці вийде баночка 250 мілілітрів цільними ягодами. 2. Помийте полуницю — спочатку наберіть води в каструлю і дайте осісти сміттю, а потім кожну ягідку під проточною водою. 3. Видаліть у полуниці хвостики, квітколоже і зчистити лежані місця у ягід, користуючись невеликим ножичком. 4. Відміряйте цукор 2: 1, тобто на наші півкіло полуниці на першому етапі потрібно 250 грам цукру. 5. Всипте цукор до полуниці. 6. Перемішайте полуницю з цукром і залиште на 2-4 години для утворення сиропу. 7. Ось скільки сиропу утворюється за півгодини. В принципі, цього достатньо, щоб почати варити варення, тепер воно точно не пригорить… 8. … але ми залишили полуницю на 12 годин для ретельної просочення цукром. Сиропу стало набагато більше: 9. Ставимо полуницю на тихий вогонь і чекаємо закипання. 10. Як тільки полуниця закипає, стежимо за піною — густу і темну необхідно видаляти, щоб варення стояло довго і не зіпсувалося. 11. При варінні треба не забути додати цукор, що залишився. 12. За смаком можна додати трохи лимонного соку і покласти м'яту — смак стане більш барвистим. 13. Прокип'ятити варення 30 хвилин. 14. На останок знову зняти піну — яка, до речі, ідеальна з морозивом. 15. Ось і все — ягоди укладені в банку і залиті сиропом — тепер чекаємо охолодження і, трохи пізніше, зими. Залишилося досить багато (приблизно 250 мілілітрів) сиропу, так як ягода попалася дуже соковита. Ну і добре — ми докупимо ягід і зваримо на їх основі джем.

Як варити полуничне варення в мультиварці

продукти Полуниця — 1 кілограм цукор — 1 кілограм Рецепт полуничного варення в мультиварці 1. Полуницю перебрати, обтерти вологою серветкою, обсушити, видалити хвостики і квітколоже. 2. Викласти полуницю в чашу мультиварки і засипати її цукром. 3. Закрити кришку мультиварки і варити, налаштувавши мультиварку на режим «гасіння» 1 годину. 4. Простерилізувати банки перед закінченням варіння варення. 5. Готове варення розлити по теплим банкам і закрити кришками. Остудити, перевернувши банки догори дном. для приготування полуничного варення в мультиварці, можна використовувати не тільки свіжу, але і заморожену полуницю — рівно в такій же кількості.

Фкуснофакти

— для отримання густого варення з цілими ягодами сиру полуницю викласти в посуд шарами, кожен шар пересипаючи цукром. Воду в цьому випадку не додавати, дочекатися коли полуниця під дією цукру виділить свій сік. Накрити варення і прибрати в прохолодне місце на 5-7 годин. Потім проварити варення протягом 10 хвилин і розлити по банках. — щоб полуничне варення з полуниці не пліснявіло і було надійно захищене від повітря, до процесу стерилізації банки варто додати цукрову кірку. Коли варення в банках охолоне і буде густим, посипати поверхню варення 1 столовою ложкою цукру зверху. Почекати 5 хвилин, коли цукор вбере в себе варення і всипати ще 1 ложку. Потім закрити варення на зиму стерилізованої кришкою. — щоб зварити полуничне варення швидко і з невеликою кількістю цукру, необхідно використовувати пектин: додати при варінні на кожен кілограм полуниці 10 грамів пектину (змішати його з 3 ложками цукру перед додаванням в варення), при цьому прибрати половину норми цукру. Варити варення з пектином 5 хвилин після закипання. Пектин зробить варення гущі і більш пристосованим до зберігання, при цьому ягоди залишаться цілими. — найкраща Полуниця для варення — щільна, злегка недоспелая, середнього розміру — залишиться цілою в варення, а варення буде не дуже нудотним. Якщо полуницю брати різного розміру, то в варення може виявитися багато сиропу. — полуничне варення відмінно підходить для пирогів, слоек, млинців, каш і відмінно йде просто на хлібі або печиво. На основі полуничного варення можна робити і морси . — якщо полуничне варення при варінні потемніло , це означає, що неправильно працювали з сиропом — або підгорів цукор, або ягоди, або варення занадто довго готували. — зберігати полуничне варення слід в прохолодному темному місці. Термін зберігання полуничного варення, правильно закритого в банки, доходить до 3-5 років. — в кінці варіння полуничного варення можна додати сік 1 лимона (на 1 кілограм полуниці) — тоді полуничне варення придбає особливий пікантний смак . — Перед варінням, кожну ягідку можна вмочити в горілці, причому тричі, це додасть смаку варення екстравагантність. — калорійність полуничного варення — 285 ккал. — Сезон полуниці в Україні — з середини травня по початок липня. Для приготування варення економніше всього купувати полуницю в 20-х числах червня.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?