⏰ як варити варення з агрусу - загальні правила, стерилізація, рецепт-п'ятихвилинка і як зварити швидко.

Скільки варити варення з агрусу?

10:00

варення з агрусу

що потрібно для варення з агрусу на 1 кілограм ягід 1,5 кілограма цукру і 1 стакан води. Як варити варення з агрусу 1. Ягоди промити, відстригти хвостики з обох сторін, проткнути кожну ягоду голкою або зубочисткою наскрізь 3-4 рази. 2. Залити ягоди холодною водою і настоювати 10-12 годин. 3. У настої розмішати цукор, поставити на вогонь, довести до кипіння. 4. Довести сироп до кипіння, викласти агрус, варити варення 3-5 хвилин, остудити. 5. 2-3 рази повторити цю процедуру, розлити агрусове варення по банках. 6. Остудити варення, перевернувши банки кришками вниз і укутавши ковдрою; потім прибрати варення на зберігання в темне прохолодне місце.

Фкуснофакти

Перед варінням, можна видалити кісточки з ягід — для цього знадобиться шпилька і гігантське терпіння. :-) тоді варення вийде м'яким, майже як желе.

варення з агрусу з волоськими горіхами

продукти стиглі або недостиглі ягоди агрусу — 1 кілограм цукор — 1 кілограм волоські горіхи — 100 грам Вода — півлітра Бадьян — 2 зірочки Як зварити агрусове варення з волоськими горіхами 1. Перебрати і помити агрус, кожну ягоду розрізати навпіл. 2. Розколоти, перебрати і подрібнити їстівні частини волоських горіхів. 3. У не емальовану каструлю влити півлітра води, всипати цукор, викласти агрус і додати бадьян. 4. Поставити каструлю з сиропом і ягодами на вогонь і варити при постійному помішуванні 15 хвилин після закипання. 5. Залишити варення остуджувати і настоюватися на 7-8 годин. 6. Знову поставити варення на вогонь, додати подрібнені волоські горіхи і варити 20 хвилин після закипання. 7. Розлити варення з агрусу по гарячих стерилізованих банках і остудити їх, виклавши на столі догори дном і укривши ковдрою.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?