⏰ що робити, якщо гречка не доварилася - як її доварити?

якщо гречка не доварилася

10:00
час читання —3   хв.

врятувати гречку, якщо вона не доварилася, дуже просто. Головне в цьому вчасно помітити, що гречку потрібно поготовіть ще. Отже, якщо гречка ще на плиті, на кус хрумтить і в каструлі залишилася вода — сміливо повертайте каструлю на тихий нагрів і варіть гречку ще. Час доварювання — хвилин 10-15, залежить від ступеня не довареності. Ще важливо, щоб початкові пропорції при початку варіння були 1:2.

а ось що робити, якщо з гречки злили воду або її спочатку було мало? — тут головне зрозуміти, навіщо ви варили гречку. Якщо на гарнір — сміливо сипте недоварену гречку на розпечену з маслом сковорідку — і додайте півсклянки (для початку) окропу, можна трохи томатного соку або томатної пасти. Варіть і пробуйте — якщо гречка похрускує, можна додати ще окропу і доварити гречку ще пару хвилин.

інший варіант — зварити з недовареною гречки молочну кашу: просто додайте в каструлю з гречкою гарячого молока і потихеньку варіть. Тільки пам'ятайте, що дуже довго (більше 5 хвилин) варити молоко не потрібно, інакше виваряться всі корисні речовини.

третій спосіб — Екстремальний, він же медоенний — не доварювати взагалі, а залишити все в тій же воді настоюватися з півгодини до розм'якшення. Тоді гречка доварити взагалі без варіння, за рахунок внутрішньої температури. Враховуйте, що спосіб довгий — настоюватися до готовності гречка буде близько 4-6 годин.

і пам'ятайте, при варінні гречки дуже важливо варити гречку за часом.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?