в першу чергу розмір креветки впливає на ціну товару. Різниця в ціні сировини істотно помітна, якщо порівнювати розмір креветки 50/70 і 90/120. У першій упаковці на 1 кг припадає 50-70 штук креветок, а в другій — 90-120 штук. Значить в пакеті з маркуванням 50/70 креветки крупніше.
ще у вартість креветок входить:
- обробка сировини;
- транспортування;
- митний збір;
- націнка імпортера;
- націнка супермаркету.
Креветку потрібно зловити і підготувати до транспортування. Щоб продукт не зіпсувався в дорозі, його варять у морській воді, заморожують і глазурують.
щоб уникнути при перевезенні псування товару транспорт повинен бути оснащений обладнанням, яке підтримує температурний режим. Ці процеси вимагають грошових витрат.
не маловажну роль в ціні креветок служить ще й Відстань до моря. Чим ближче знаходиться море, тим менше витрат йде на транспортування товару.