Запах аміаку від креветок є явною ознакою зіпсованого продукту. Він виділяється при дії на морепродукти мікробів. Крім того, деякі виробники використовують цю речовину для обробки продукту, таким образам продовжуючи їх термін придатності. Ще гірше, коли аміак вводять в організм живих креветок в якості добавки або ліки. Це не тільки погіршує смак продукту, але і робить його небезпечним для споживачів. При порушенні умов зберігання також може з'явитися неприємний запах нашатирю.
можна обійтися без наслідків при невеликому вмісті аміаку в продукті. Але краще все ж позбутися від таких креветок. Адже без лабораторної перевірки неможливо визначити кількість шкідливої речовини в них. Попадання аміаку в організм може привести до отруєння, внутрішньої кровотечі і летального результату.