Креветки — полюбився в російських сім'ях делікатес. Давно минули ті часи, коли креветки подавали тільки в ресторанах — зараз в будь-якому мережевому маркеті завжди в наявності кілька видів креветок на будь-який смак і гаманець. І вдома креветки — далеко не рідкісне блюдо. Але все-таки існують правила етикету при подачі креветок, які прийшли в російські будинку саме з ресторанів: обов'язково з креветками подають миску з водою і часточку лимона. Робиться це потім, щоб прибрати запах креветок і масло з рук після їжі. Тобто, перед поїданням креветок миску з водою і лимон не чіпають. А ось після трапези лимон вичавлюють в воду і цією водою розтирають пальці, якими брали креветки. Якщо з якихось причин вам цей процес здається не зручніше, можете скористатися власними гігієнічними серветками (бажано, з лимоном, так як саме Він відбиває запах морепродукту).
Навіщо до креветок подають воду з лимоном?
час читання —3 хв.