⏰ чому при варінні компоту в каструлі утворюється плівка або наліт?

Чому на компоті з сухофруктів наліт?

10:00
час читання —5   хвилин.

будь-які сухофрукти (курага, чорнослив, родзинки), коли висіли на гілках у вигляді свіжих ягід і фруктів, надійно захищаються від зовнішніх впливів природним воском. Цей віск нікуди не дівається при сушінні, зате дає про себе знати при варінні з них компоту. Виявляється він так: після закінчення варіння компоту і настоювання на поверхні з'являється ледь помітна плівка, наліт білястого кольору. Це і є виділився природний віск. Він не небезпечний, майже не відрізняється, і не має ніякого смаку, але якщо ви його помітили, просто зніміть його і викиньте. Компот можна пити з такою плівкою або без неї, для організму вона не шкідлива.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?