час читання —1 хв
Природа розпорядилася по-хазяйськи: майже у кожного гриба є двійник. Підберезник - не виняток. Його помилкового брата називають жовчним грибом або гірчакою. & laquo;Ім'я & raquo; говорить. Потрапить такий екземпляр в блюдо, запам'ятається надовго. Отруїтися двійником неможливо, на щастя, він нешкідливий. А ось зіпсувати застілля гіркотою & ndash; легко.
Вчимося відрізняти помилковий гриб від справжнього підберезники. Вивчіть капелюшок і ніжку.
- капелюшок гірчака зеленуватого або цегляного кольору. При надломі м'якоть рожевіє.
- ніжка помилкового гриба, на відміну від справжнього, має прожилки, що нагадують людські капіляри. Лусочки розташовані інакше.