⏰ чи можна відкласти розбирання холодцю? На скільки? Пояснюємо на пальцях.

Чи можна відкласти розбирання холодцю?

10:00
час читання —3   хв.

якщо немає можливості розібрати холодець після варіння , то можна відкласти підготовку до повного охолодження. Навіть якщо пішла вся ніч, холодець спокійно простоїть і нічого страшного з ним не трапиться. Залишити холодець на ніч має сенс, щоб бульйон повністю остудити перед відправленням в холодильник на наступний день. До того ж, це допоможе бульйону ще краще насититися, а м'ясу віддати речовини, які допоможуть холодцю застигнути.

можна зварити м'ясопродукти для холодцю навіть за кілька днів до розлиття по лотках. Головна вимога — виставити його на холод. Звичайно, готовий холодець трохи поступиться в термінах зберігання, але в смаку не втратить точно. Як плюс, ви зможете заздалегідь оцінити, на скільки застиг холодець і чи знадобиться йому желатин або агар-агар. Також можна побачити кількість жиру на поверхні бульйону і прибрати його, якщо знадобиться.

холодець, як і більшість страв з м'яса, відносять до продуктів, які швидко псуються. Зберігати бульйон можна при правильному підтримці дуже низького температурного режиму. Але не варто на довго відкладати розбирання холодцю. На холоді напівготовий холодець може простояти від 5 до 7 днів, не більше. Перед розливом по лотках, бульйон необхідно прокип'ятити, а м'ясо — розібрати.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?