Часто при варінні гороху утворюється піна білого кольору, причому у великій кількості і іноді виварюється з каструлі і заливає плиту, ніж приносить безліч незручностей. Щоб піни було менше, перед варінням слід обов'язково горох промивати кілька разів під струменем води, а також після закипання першої води потрібно злити її, налити свіжу-холодну і продовжити варіння.
особливо багато піни виділяється, якщо горох не замочувати належний час. Враховуйте ,що для страви важливо дотримуватися всіх правил варіння гороху — тоді на кухні буде чисто, а горох звариться до м'якості і буде придатний для використання в стравах.
після того, як горох закипить у другій воді, перші 10 хвилин все-таки слід стежити за утворенням піни. Щоб вона не залила каструлю, при її появі знімайте її шумівкою або столовою ложкою.