⏰ що робити з піною при варінні яловичини, прибирати чи ні?

Що робити з піною при варінні яловичини?

10:00
час читання —3   хв.

при варінні яловичини в більшості випадків утворюється піна, і якщо вчасно її не прибрати, википає, змушуючи протирати плиту. До того ж бульйон мутніє, змушуючи виконувати відтяжку для прозорості. Щоб полегшити собі життя, за піною краще постежити в перші 5 хвилин після закипання бульйону, і знімати її шумівкою. Варіть яловичину після закипання води на сильному вогні, щоб піна утворилася швидше — потім зменшіть вогонь і варіть ще хвилин 5 — після цього її можна сміливо прибирати.

звичайно, піна, навіть якщо її не прибрати, не робить бульйон неїстівним — це згорнувся білок. Але смакові і візуальні властивості бульйону будуть трохи гірше, а це значить, що від піни найкраще вчасно позбутися — просто зніміть її шумівкою або столовою ложкою — і все.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?