час читання —3 хв.
причиною гіркого присмаку грибів може бути перцевий гриб, який часто плутають з маслятами через їх зовнішньої схожості. Перцевий гриб їстівний і після варіння набуває досить приємний смак, але невелика гіркота може залишатися.
любителі грибів іноді відзначають, що маслюки після приготування гірчать. Багато хто вважає, що причина тому – слизова плівка на грибах, яку намагаються ретельно очистити перед цим. Через це трудомісткого процесу деякі грибники не люблять збирати маслюки. Але залишилася на них слиз в процесі приготування зовсім не впливає на гіркоту, і тільки робить маринад в'язким.
від гіркоти можна позбутися, не знімаючи плівку ножем, а промивши вже зварені гриби під хорошим напором води.