пельмені спливають при варінні, тому що в міру розморожування в окропі вони стають легше її. Іншими словами, щільність тесту і фаршу стають менше, ніж у води, саме після того, як пельмені починають варитися. « тісто?! Фарш?! Тоді макарони і м'ясо теж повинні спливати!» — заперечите ви, і будете неправі. Справа в тому, що склад фаршу включає в себе і жир, і хрящики, які легше води. Тісто теж робиться не тільки з води і борошна. До всього іншого, практично неможливо зліпити пельмені без повітряних порожнин — ці порожнини теж допомагають виштовхати пельмені з води.
але є спливання пельменів у воді фактором, що говорить про повну їх готовності? — звичайно, ні. Фаршу потрібен час поваритися в окропі щоб точно все м'ясо стало максимально корисним — тому після того, як пельмені спливуть у воді, варіть їх ще хвилин 5 мінімум.
Якщо ви зварили пельмені за всіма правилами, в кінці приготування вони опускаються на дно каструлі. Це пов'язано з тим, що в порожнині потрапляє вода і бульбашки, раніше виштовхують з каструлі пельмені, тепер відсутні.