⏰ чому раки чорніють при варінні-чи можна їх їсти?

Чому раки чорніють при варінні?

10:00
час читання —3   хв.

іноді при варінні раків трапляється таке, що їх панцир набуває чорного кольору, а точніше червоно-чорний. Швидше за все це мулистий рак, який возиться в мулі і тому весь брудний. Причиною почорніння може бути наступне: перед приготуванням рак не був ретельно промитий від бруду і мулу, і все це «добро» при варінні вийшло в бульйон і забарвило його в чорний колір.

щоб запобігти почорніння , необхідно добре промивати раків, особливу увагу приділяти промиванні зябер. Проводьте замочування перед тим, як закинути раків в киплячу воду. Пам'ятайте, що ідеальним варіантом вважається, якщо в процесі варіння рак придбав соковитий червоний відтінок. Не економте на зусиллях — кожного мулистого раку потрібно добре потерти шкіркою. Навіть варених раків можна спробувати пошкребти від чорноти.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?