⏰ чому маслюки темніють при варінні? Маслюки синіють або чорніють в каструлі з окропом, що робити?

Чому маслюки темніють при варінні?

10:00
час читання —3   хв.

незважаючи на слизову плівку, що ускладнює процес очищення, маслюки улюблені гурманами і вважаються одними з найсмачніших серед грибів. Іноді після приготування маслюки набувають нехарактерний для них синій або фіолетовий колір. Турбуватися через це і поспішати викидати не варто.

Одна з причин посиніння — занадто довгий тепловий вплив. Справа в тому, що рослинний білок в процесі тривалого варіння маслюків руйнується, і це може привести до незначного синюватому відтінку грибів.

інша-більш поширена причина-опинилися серед зібраних маслюків гриби козляки, їх ще називають козенята. Саме вони в процесі варіння набувають ліловий відтінок. Їстівні і незвичайні, козляки стають навіть прикрасою страви.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?