⏰ як підготувати глід до варіння джему. Як видалити кісточки з глоду для джему - 4 способи.

Підготовка глоду для джему

10:00
час читання —3   хв.

прибрати кісточки з глоду за допомогою таких дій:

1 спосіб — ідеальний. Буває сорт глоду зовсім без кісточок, називається «глід м'який», для джему його можна просто протерти через сито.

2 спосіб — швидкий, але м'якоті мало. Ягоди помити, видалити хвостики, покласти їх в каструлю, налити трохи води, з розрахунку — чверть склянки води на 1 кг.ягід. Поставити каструлю на плиту, коли вода закипить, добре перемішати ягоди для їх рівномірної пропарювання. Потім дати глоду охолонути і протерти ягідну масу через металеве сито, залишивши кісточки в ситі.

3 спосіб — Ювелірний і дуже повільний. Помити ягоди глоду, висушити, потім обрізати кожну ягоду з двох сторін, роз'єднати на дві половинки, акуратно вийняти кісточку за допомогою ножа. Але це дуже довгий і трудомісткий процес, який потребує часу і терпіння.

4 спосіб — щадний. Купити в магазині госптоварів спеціальний прес для вилучення кісточок з вишні і з його допомогою легко видалити кісточки з ягід глоду.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?