перетравився, злиплий рис — це не катастрофа. Звичайно, очікуваного спочатку гарніру вже не вийде, але зате можна приготувати кілька інших страв і навіть урізноманітнити меню.
щоб зробити злиплий рис розсипчастим, прогрійте його на сковорідці у великій кількості рослинного або вершкового масла, розділяючи грудки рису.
для дітей і любителів солодких каш можна зробити рисову молочну. Додатково знадобляться цукор, молоко і шматочок масла. Інший варіант десерту або солодкого вечері — пудинг. Він готується трохи довше, але результат того вартий.
якщо в холодильнику є фарш, то з злиплого рису виходять смачні «їжачки» (рисово-м'ясні тефтелі) і голубці. З цієї ж серії страв — фаршировані перці, кабачки, помідори. У духовці можна приготувати рисовий пиріг, додавши інгредієнти за бажанням: овочі, м'ясо або рибу, варені яйця, зелень. Також непогано виходить запіканка з рису з сиром і яйцем. Ще можна приготувати імпровізовані роли і суші.
злиплий рис можна заморозити і використовувати потім, а собі і зараз зварити рис заново.