час читання —1 хв
Рис з куркою варити досить просто, але точно варто того: по суті, це спрощений варіант плову, але готувати його в десятки разів простіше і втричі швидше. Що потрібно зробити:
- нарізати курку — краще і зручніше використовувати філе. Всього курячого м'яса потрібно приблизно 300 грам. Якщо використовуєте м'ясо на кістці, злегка відваріть курку протягом 15 хвилин — бульйон не виливайте.
- викласти курку в невелику кількість води, щоб вона покрила шматочки курки.
- поставте на вогонь і варіть 20 хвилин. За смаком додайте сіль, перець, посічену моркву, томати.
- додайте рис — на наше кількість м'яса досить однієї склянки.
- додайте води або томатного соку — так, щоб рис зник з запасом два сантиметри під рівнем рідини. Можна додати спецій для курки або для плову.
- накрийте кришкою — після того, як вода закипить, рис звариться через 20 хвилин. Потім його потрібно буде перемішати.
ось і все — рис з куркою зварений і готовий до вживання. Смачного! Як варіант — додайте більше води, а морква та інші овочі обсмажте на сковорідці — після з'єднання продуктів, вийде легкий і дуже корисний супчик.