⏰ Принципи побуту в гуртожитку. Скільки витрачати на продукти в гуртожитку. Як харчуватися студенту смачно і дешево.

5 принципів ситості в гуртожитку

10:00
час читання — 5 хв.

1. Використовуйте сезонність продуктів.
Восени недорого коштують і мають відмінну якість кабачки, баклажани, огірки і помідори, можна сміливо закуповувати яблука і груші. У жовтні настає сезон гарбуза — використовуйте це для економії гаманцю і користі здоров'ю. Звичайно, закупитися на весь курс не вийде через наявність сусідів, але плюсів в карму вашому привітності і хазяйновитості здорове ставлення до кулінарії точно додадуть.

2. Майте стратегічний запас.
Як відомо, ніхто не знає, коли закінчаться гроші у студента, тому стратегічне «НЗ» (прим. ред.: НЗ — на запас) ніколи нікому не завадить. Зважаючи на невелику ціну на крупи і макарони, можна закупитися хоча б на півроку вперед. Закуповуйте продукти, які довгий час не псуються при кімнатних умовах. До таких продуктів відносяться, по-перше, крупи, термін зберігання яких досягає року і більше. Від бюджетного рису, перловки, гречки, гороху, сочевиці, і до благородних дорогих булгура, кіноа, доліхоса, крупи зберігаються від півроку до декількох років. До таких продуктів відносяться і макарони, і всі види консервів, і багато солодощі, і сіль, і цукор. Сюди ж відносяться і спеції. До речі, рис з з правильно підібраними спеціями можна приготувати смачніше м'яса. Щоб переконатися в довгому терміні придатності, уважно вивчіть текст на упаковці — повинні бути вказані 2 дати: дата виробництва і дата закінчення терміну придатності. Якщо термін придатності більше року — відмінно, можна брати. Картопля, цибуля, морква і буряк, куплені в кінці жовтня за копійки — можуть при прохолодній температурі зберігатися до грудня.

3. Пригощати.
Особливо, якщо просять. Сьогодні допомога потрібна сусідові — а завтра неодмінно вам або іншому вашому сусідові. Варіть макарони — запитайте у добрих знайомих, чи не хочуть вони повечеряти з вами. Звичайно, не всі дадуть відповідь вам тим же кулінарним привітністю, але хтось запросить на вечірку, хтось позичить грошей, а хтось дасть важливий конспект. Чи не тринькайте ваші запаси, але пам'ятайте: студентські часи «в тісноті, та не в образі» в повній мірі закінчаться, коли всі розбіжаться працювати і одружитися. Важливо, щоб тіснота пішла, а друзі залишилися.

4. Ведіть бюджет.
Складіть невеликий бюджет на продукти. Можна відштовхуватися від цін, зазначених на сайтах онлайн-гіпермаркетів, які, як правило, не на багато завищують ціни. Спочатку ведення такого файлу може здатися безглуздим, але пізніше ви зрозумієте, що його ведення допомагає економити гроші на більш важливі речі, ніж власне продукти. Наприклад, на вечерю в ресторані з подругою. Жарт. Або не жарт. Загалом, Якщо на ведення бюджетного файлика йде півгодини на місяць — все в порядку. Якщо більше — здається, ви занадто заморочуєтеся.

5. Човен побуту.
Майте свій посуд для приготування. Причому, краще посуд мати невбивану, адже з принципів привітності її, швидше за все, доведеться позичати — і не 1 раз. Як мінімум, потрібні алюмінієва Каструля, чавунна сковорода, велика пластикова дошка, повністю металеві прилади та аксесуари. Недорогі набори склянок і тарілок — по стопках до карми.

Як харчуватися на 1500 грн на місяць — бонус!
Останнє оновлення 30 Липня 2021 р. Автор / редактор — Лідія
Сніданки: яйця, манна і пшоняна каша — 150 грн.
Обіди: супи з розрахунку 150 грн./10 порцій супу — 450 грн.
Вечері: на гарнір крупи, макарони, сезонні овочі — 150 грн.
Вечері: на м'ясне фарш, курка, риба, субпродукти — 525 грн.
Свіжі овочі та закуски — 125 грн.
Приправи, масло, цукор, сіль, хліб — 100 грн.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?