Часто взимку картопля стає солодкою. Для здоров'я солодка картопля не є небезпечною, але іноді солодкий присмак заважає приготувати шукане блюдо, тоді потрібно зрозуміти, як прибрати солодкість картоплі.
якщо ваші коренеплоди зберігалися на морозному балконі, досить перенести картоплю в тепле приміщення, в якому температура не менше +15 градусів, і залишити в ньому відлежатися кілька днів — солодкість піде. Крохмаль, який при низькій температурі став цукром, в теплі відновиться, і картопля перестане бути солодкою.
ще один спосіб — картопля очищають і опускають у воду. Через годину воду злити, а картоплю залити чистою водою і поставити на плиту. У каструлю варто додати трохи оцту, щоб картопля не потемніла.
а ще можна використовувати картоплю в стравах, де ця солодкість буде грати на руку або буде не помітна. Наприклад, в рагу або в складних стравах з м'ясом та іншими овочами. Спеції і сіль теж зроблять солодкість картоплі не такий нудотно. Варити солодку картоплю за звичайним способом.