⏰ зливати чи воду після варіння картоплі-розглядаємо всі випадки

зливати чи воду з картоплі

10:00
час читання —3   хв.

Правила приготування картоплі однозначні – після варіння картоплі ще гарячу воду потрібно обов'язково злити . Якщо залишити картоплю в воді, всього лише за кілька годин картопля може розвалитися на непривабливі шматки. Ще 1 мінус, якщо не зливати воду з картоплі — картопля в воді швидше псується. Так що завжди краще дочекатися коли картопля звариться — і злити воду. ДО РЕЧІ, картопля вариться дуже швидко — подивіться, скільки точно вариться картопля .

Якщо готується звичайна варена картопля, очищена від шкірки, то в неї додається шматочок масла і зелень, інші приправи. Якщо зварений картопля в мундирі, то тим більше важливо відразу ж злити воду, інакше бульби раскиснут, придбають непривабливий вигляд і навіть запах, а шкірка місцями не апетитно відшарується.

навіть якщо планується зробити пюре, то вода обов'язково зливається, але не до останньої краплі. Пару ложок рідини рекомендується залишити і потовкти пюре разом з нею, поступово додаючи молоко. Інша справа, якщо ви готуєте картопляний соус з картоплі кубиками — в такому випадку води наливається набагато менше, і після варіння картопля розтирається прямо в картопляному відварі. Другий виняток із загального правила — картопляний суп, в ньому теж вариться картопля кубиками і він досить ситний сам по собі.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?