Воду при варінні квасолі потрібно зливати тільки один раз — після першого закипання. Квасоля промиваємо холодною водою і повертаємо на плиту. Варимо до готовності, додаючи воду в міру википання.
а щоб блюдо з квасолі вийшло смачним, потрібно дотримати всі правила варіння квасолі . Спочатку добре промити водою — найзручніше використовувати для цього друшляк. Потім обдати окропом і повністю остудити. Показником того, що все йде як треба, буде зморщена шкірка.
остигнула квасоля залити прохолодною кип'яченою водою так, щоб вона покривала зерна на 2 — 3 см.для найкращого розмокання можна додати трохи харчової соди — на дві склянки квасолі від чверті до половини чайної ложки, але не більше.
вимочувати потрібно кілька годин. Можна залишити на ніч. Після промиваємо, замочуємо вже з цілою чайною ложкою соди на 1 — 2 хвилини і промиваємо ще раз. Заливаємо холодною водою і ставимо варитися.