перлову крупу, щоб вона вийшла смачною, потрібно вміти варити правильно . Важливо не шкодувати води, адже в процесі приготування перловка збільшується в кілька разів. При замочуванні вона набухає, стаючи в два, а то і три рази більше. Для варіння крупу заливають водою 1: 4, і практично вся рідина вбирається, і тільки незначна її частина випаровується. Таким чином, через годину-півтори перловка вбирає в себе необхідну вологу і стає набряклою і м'якою. Якщо каша вийшла твердовата на смак, значить, потрібно ще долити води і доварити протягом 20-30 хвилин. Завжди слід контролювати кількість води в каструлі, щоб перловка не пригоріла. Частину, що залишилася зайву воду, якщо така буде, можна злити після закінчення варіння.
Чи потрібно зливати воду при варінні перловки?
час читання —3 хв.