варення з полуниці — ідеальний десерт сам по собі. Ніжний, дуже апетитний, взимку і навесні він ідеальний до млинців і оладок. Є нюанс: полуничне варення, якщо відкрити банку, потрібно досить швидко з'їсти. Особливо, якщо при варінні додали менше норми цукру і воно не дуже густе. Тому тим, хто любить солодке в міру, заготівля полуниці у вигляді варення хороша, але хотілося б краще… на цей випадок є варіація варення з заморожуванням: так, варення в цьому випадку вимагає зберігання в морозилці, однак це так зручно, що багато господинь стали віддавати перевагу саме цьому способу. Він вкрай простий:ягода перетирається з цукром у співвідношенні 1: 1, а потім збивається блендером. Вкрай важливо саме збити масу, щоб при заморожуванні вона придбала м'яку текстуру і її зручно було діставати прямо ложкою, не розморожуючи. ДО РЕЧІ, норму цукру в цьому способі можна змінити, взявши замість стандартної пропорції 1:1 поменше — 1:0,7 (на 1 кілограм полуниці 0,7 кілограма цукру).
Як заморозити варення з полуниці
час читання —5 хв.