⏰ як варити гарбузовий сік на зиму - рецепт і різні способи зробити заготовку в банках

Як варити гарбузовий сік?

01:00
Гарбузовий сік варити 1 хвилину після закипання; для заготівлі соку з гарбуза на зиму варіння займе 15 хвилин.

Як варити сік з гарбуза

продукти Гарбуз — 600 грам
цукор — 100 грам
Лимон — 1 штука
Вода — 700 мілілітрів

Як варити гарбузовий сік
1. Гарбуз помити, очистити від шкірки, видалити насіння, натерти гарбуз на тертці.
2. Лимон віджати в миску.
3. Воду налити в каструлю, довести до кипіння, всипати і розчинити цукор.
4. Викласти гарбуз, довести до кипіння, варити 1 хвилину і охолодити.
5. Влити лимонний сік, розмішати.
6. Подрібнити сік за допомогою блендера або міксера.

готовий сік розлити по келихах.

сік з гарбуза в мультиварці
Гарбуз помити, очистити від шкірки, видалити насіння, натерти на крупній тертці.
Гарбуз помістити в верхню ємність соковарки, в нижню частину налити води. Варити гарбузовий сік 45 хвилин. Гарячий сік розлити по стерилізованим банкам, остудити і прибрати на зберігання.

можна легко урізноманітнити смак вареного гарбузового соку, якщо при варінні додати яблуко, моркву, обліпиху, апельсин.

сік з гарбуза на зиму

продукти
Гарбуз — 1,5 кілограма
Вода — 3 літри
цукор — 300 грам
Лимон — 1 штука

як варити гарбузовий сік на зиму
1. Ретельно вимити 1,5 кілограма гарбуза, очистити від шкірки, видалити насіння і волокна.
2. Натерти очищену гарбуз на дрібній тертці.
3. У 3 літри води додати 300 грам цукру і довести до кипіння.
4. Готувати цукровий сироп до повного розчинення цукру.
5. Залити киплячим цукровим сиропом натерту гарбуз і варити протягом 15 хвилин.
6. Отриманий сік слід залишити до повного охолодження.
7. Вимити 1 лимон і віджати з нього сік.
8. Сік лимона додати до гарбузового і подрібнити отриманий сік блендером.
9. Отриманий сік довести до кипіння на великому вогні.
10. Потім зменшити газ і варити на повільному вогні 15 хвилин.
11. Готовий гарбузовий сік розлити в стерилізовані банки.

Фкуснофакти

— тим, хто не любить чистий сік з гарбуза, можна комбінувати його з яблучним, морквяним соком, а також соком апельсина або журавлини.

— сік з гарбуза можна отримати шляхом віджиму гарбуза на соковижималці.

— макуха з гарбуза не слід викидати: з нього можна робити маски для обличчя, а також використовувати в кулінарії для приготування випічки, каші і супів-пюре.

— плоди гарбуза добре зберігаються до весни в темних і прохолодних місцях, тому краще робити свіжий гарбузовий сік, який не піддається пастеризації.

— з гарбуза слід вичавлювати сік порційно, оскільки термін зберігання свіжого гарбузового соку в холодильнику 1-2 години. Через цей час він втрачає частину своїх корисних речовин.

— при приготуванні соку з гарбуза важливо використовувати гарбуза середніх розмірів вагою приблизно 5-6 кілограм. Плодоніжка на них повинна бути суха і тверда, а самі плоди без зовнішніх пошкоджень: це є показником стиглості гарбуза.

— калорійність соку з гарбуза — 38 ккал/100 грам.

— вартість великої гарбуза в середньому в Києві на сезон 2020 року — 15-30 грн./1 кілограм (на липень 2020 року).

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?