⏰ як варити сік з калини на зиму - рецепт і різні способи зробити заготовку в банках

Скільки варити сік з калини?

10:00

Як варити сік з калини

продукти Калина — 1 кілограм цукор — 1 стакан Вода — 1 літр

Як варити сік з калини 1. Калину перебрати і промити проточною водою. 2. Висипати ягоди на друшляк і кілька разів струсити, щоб обсушити. 3. Ягоди викласти в емальовану каструлю і залити 1 літром холодної води. 4. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння і варити 10 хвилин до м'якості ягід. 5. Варені ягоди потроху викладати на сито і перетирати від макухи і кісточок. 6. Перетерту калину повернути в каструлю і поставити на вогонь. 7. Варити сік з калини на тихому вогні без кришки 10 хвилин, перемішуючи і розчиняючи цукор. 8. Сік з калини процідити через тканину і розлити по гарячих стерилізованих банках. сік з калини в соковарці 1. Вимиту і обсушену калину викласти в верхню ємність соковарки, всипати цукор. 2. У нижню ємність соковарки налити воду. 3. Зібрати соковарку: поставити нижню частину, потім сокосборник і потім — ємність з калиною. 4. Поставити соковарку на вогонь і варити сік 40 хвилин. 5. Злити сік з соковарки і розлити по гарячих стерилізованих банках; остудити і прибрати на зиму. сік з калини в мультиварці 1. Калину викласти в ємність мультиварки, залити водою і засипати цукром. 2. Закрити кришку мультиварки, налаштувати мультиварку на режим « гасіння» і варити 40 хвилин. 3. Гарячий сік готовий до вживання.

Фкуснофакти

— для варіння соку з калини найбільш підійде емальована каструля або каструля з нержавіючої сталі. —якщо сито має занадто великі отвори для перетирання ягід, слід скористатися марлею, « віджавши» через неї ягоди. — при варінні соку з калини, буде утворюватися сік — його необхідно знімати за допомогою столової ложки або шумівки. — Сезон варіння соку з калини — з початку вересня по початок листопада. — якщо сік з калини вариться в соковарці, необхідно шланг для зливу соку попередньо обробити окропом. — Для різноманітності смаку, при варінні калини можна додати сік 1 лимона (на кожен кілограм калини). — термін придатності калинового соку в погребі — 1 рік. — багатий вітаміном з сік з калини відмінно підходить для вживання при застуді і грипі.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 1 з 5 )
Сколько варить?