⏰ рибні котлети з кети на сковороді: покроковий рецепт з фото

Як смачно посмажити рибні котлети з кети на сковороді

45:00
готовие котлети из кети
Приготуйте корисні і смачні рибні котлети з кети. На гарнір відваріть бурий рис, який багатий клітковиною. Також замаринуйте огіркові стрічки і зваріть солодкий соус чилі.

Всього на це смачна страва азіатської кухні у вас піде 45 хвилин.

інгредієнти
порції: - + 2
  • філе кети 200  г
  • бурий рис 150  г
  • червоний перець чилі 1  шт
  • середній огірок 1  шт
  • зелена цибуля 1  головка
  • Зелена паста каррі 2 столові ложки
  • білий винний оцет 30  мл
  • рибний соус 1  столова ложка
  • Китайська приправа 5 спецій 1  чайна ложка
  • пластівці перцю чилі ½  чайної ложки
  • рослинна олія 2 столові ложки
  • цукор 1  столова ложка
  • сіль за смаком  
на порцію
калорії: 377 ккал
білки: 25 г
жири: 5 г
вуглеводи: 58 г
кроки
45  хв. друк
  • варим рис
    додайте рис в каструлю середнього розміру з 500 мл холодної води і дрібкою солі, доведіть до кипіння на високому вогні і готуйте 20-25 хвилин на низькому, поки він не вбере рідину.
  • варис соус чили
    в іншу каструлю додайте столову ложку цукру і 350 мл води і поставте на сильний вогонь. З перцю чилі приберіть насіння і дрібно наріжте. Як тільки цукрова вода закипить, додайте перець чилі і половину оцту. Після повторного закипання зменшіть вогонь на мінімум і варіть 15 хвилин.
  • нарезаем огурец
    дрібно наріжте зелену цибулю, при цьому відокремте білу його частину від зеленої. Огірок наріжте на тонкі стрічки за допомогою овочечистки до кісточок. Серцевину огірка наріжте дрібними кубиками. У миску складіть огіркові стрічки, оцет, що залишився, 2 щіпки цукру, 2 щіпки солі і пластівці Чилі. Перемішайте і залиште.
  • смешиваем фарш для котлет
    Кету наріжте на невеликі шматочки. У чашу блендера складіть рибу, зелену пасту каррі, рибний соус, мікс 5 спецій і білу частину зеленої цибулі. Подрібніть до однорідності.
  • обжариваем котлети из кети
    з фаршу сформуйте 4 котлети. Поставте на середній вогонь сковороду з рослинним маслом. Смажте по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
  • разливаем соус по мискам
    Чилі-соус (Крок 2) після готовності розлийте по мисках, викладіть в них же нарізану серцевину огірка.
  • обжариваем рис
    перекладіть котлети зі сковороди на тарілку. Залиште повільний вогонь. Рис відкиньте на сито, потім перекладіть в сковороду з під котлет і перемішайте, щоб він покрився маслом, що залишилося.
  • готовие котлети из кети
    Подавайте котлети з кети поверх рису, прикрасивши маринованими огірковими стрічками. Посипте зеленою цибулею, подайте з солодким соусом чилі.

Заміна інгредієнтів

замість кети можна взяти іншу червону рибу, наприклад, сьомгу або навіть консервовану горбушу . А замість коричневого рису - простий білий .

зелену пасту каррі можна придбати в будь-якому великому інтернет-гіпермаркеті. Також можете приготувати її вдома, для цього подрібніть до однорідного стану зелений гострий перець чилі, лемонграс, лайм, зіру, куркуму, коріандр, цибуля-шалот.

рибний соус шукайте в магазинах азіатської кухні. Також можете замінити його соєвим або вустерширським соусом з додаванням дрібно порубаного анчоуса.

Китайська суміш п'яти спецій складається з кориці, сичуанського перцю, гвоздики, фенхеля і бадьяна. Можете зробити таку приправу самостійно і зберігати в щільно закритій банці.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?