Всього на це смачна страва азіатської кухні у вас піде 45 хвилин.
- філе кети 200 г
- бурий рис 150 г
- червоний перець чилі 1 шт
- середній огірок 1 шт
- зелена цибуля 1 головка
- Зелена паста каррі 2 столові ложки
- білий винний оцет 30 мл
- рибний соус 1 столова ложка
- Китайська приправа 5 спецій 1 чайна ложка
- пластівці перцю чилі ½ чайної ложки
- рослинна олія 2 столові ложки
- цукор 1 столова ложка
- сіль за смаком
-
додайте рис в каструлю середнього розміру з 500 мл холодної води і дрібкою солі, доведіть до кипіння на високому вогні і готуйте 20-25 хвилин на низькому, поки він не вбере рідину.
-
в іншу каструлю додайте столову ложку цукру і 350 мл води і поставте на сильний вогонь. З перцю чилі приберіть насіння і дрібно наріжте. Як тільки цукрова вода закипить, додайте перець чилі і половину оцту. Після повторного закипання зменшіть вогонь на мінімум і варіть 15 хвилин.
-
дрібно наріжте зелену цибулю, при цьому відокремте білу його частину від зеленої. Огірок наріжте на тонкі стрічки за допомогою овочечистки до кісточок. Серцевину огірка наріжте дрібними кубиками. У миску складіть огіркові стрічки, оцет, що залишився, 2 щіпки цукру, 2 щіпки солі і пластівці Чилі. Перемішайте і залиште.
-
Кету наріжте на невеликі шматочки. У чашу блендера складіть рибу, зелену пасту каррі, рибний соус, мікс 5 спецій і білу частину зеленої цибулі. Подрібніть до однорідності.
-
з фаршу сформуйте 4 котлети. Поставте на середній вогонь сковороду з рослинним маслом. Смажте по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
-
Чилі-соус (Крок 2) після готовності розлийте по мисках, викладіть в них же нарізану серцевину огірка.
-
перекладіть котлети зі сковороди на тарілку. Залиште повільний вогонь. Рис відкиньте на сито, потім перекладіть в сковороду з під котлет і перемішайте, щоб він покрився маслом, що залишилося.
-
Подавайте котлети з кети поверх рису, прикрасивши маринованими огірковими стрічками. Посипте зеленою цибулею, подайте з солодким соусом чилі.
Заміна інгредієнтів
замість кети можна взяти іншу червону рибу, наприклад, сьомгу або навіть консервовану горбушу . А замість коричневого рису - простий білий .
зелену пасту каррі можна придбати в будь-якому великому інтернет-гіпермаркеті. Також можете приготувати її вдома, для цього подрібніть до однорідного стану зелений гострий перець чилі, лемонграс, лайм, зіру, куркуму, коріандр, цибуля-шалот.
рибний соус шукайте в магазинах азіатської кухні. Також можете замінити його соєвим або вустерширським соусом з додаванням дрібно порубаного анчоуса.
Китайська суміш п'яти спецій складається з кориці, сичуанського перцю, гвоздики, фенхеля і бадьяна. Можете зробити таку приправу самостійно і зберігати в щільно закритій банці.