у відварений рис додайте капусту пак-чой, кунжутну олію, зелену цибулю і насіння кунжуту. А лосося спочатку злегка обсмажте, а потім кілька хвилин млоїте в солодкому соусі Чилі. Блюдо, приготоване за цим рецептом, приємно вас здивує.
інгредієнти
порції:
-
+
- філе лосося 200 г
- Капуста пак-чой 250 г
- Рис Басматі 130 г
- зелена цибуля 2 пера
- Кунжут 2 чайні ложки
- корінь імбиру 15 г
- Джем з перців чилі 50 г
- кунжутне масло 15 мл
- рисовий оцет 15 мл
- соєвий соус 25 мл
- рослинна олія 1 столова ложка
- чорний мелений перець і сіль за смаком
на порцію
калорії:
655
ккал
білки:
32
г
жири:
27
г
вуглеводи:
71
г
кроки
-
залийте рис 350 мл води і поставте на високий вогонь, посоліть. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте 10-15 хвилин під кришкою, поки рис не вбере рідину.
-
Пак-чой розріжте навпіл, розділивши білу і зелену частини. Білу частину капусти наріжте на середні шматочки. Зелену частину довільно порубати ножем.
-
на сильний вогонь поставте суху сковороду. Викладіть білу частину капусти з дрібкою солі. Смажте 3-4 хвилини, періодично помішуючи.
-
дрібно наріжте зелену цибулю. З імбиру зніміть шкірку і натріть його на дрібній тертці або дрібно покришите ножем. Пак-чой зі сковороди перекладіть до готового рису і залиште під кришкою до подачі.
-
у мисці з'єднайте джем з чилі, імбир, соєвий соус, рисовий оцет і 50 мл води, перемішайте. Це і є солодкий соус чилі.
-
поверніть сковороду на сильний вогонь з рослинним маслом. Філе промокніть паперовим рушником і посоліть з усіх боків. Викладіть рибу на сковороду шкірою вниз і смажте 1 хвилину.
-
далі додайте до лосося солодкий соус чилі, накрийте кришкою і смажте ще 2-3 хвилини до готовності. Додайте до рису зелену цибулю, зелену частину пак-чой, кунжутну олію, половину кунжуту і перемішайте. Не забудьте посолити і поперчити за смаком.
-
Подавайте лосося поверх капусти з рисом, полийте соусом чилі, прикрасьте кунжутом.
Заміна інгредієнтів
беріть для цієї страви будь-яку рибу сімейства лососевих, наприклад, підійде сьомга або форель. Замість пак-чой беріть пекінську капусту або салат латук. А замість рисового оцту можете взяти яблучний.
для самостійного приготування джему з перцю чилі перемішайте в кухонному комбайні або блендері:
- 8 перців чилі;
- 15 г кореня імбиру;
- 4 лайма цілком;
- 2 цедри від лайма;
- 1 часточку часнику;
- 400 г цукру;
- 1 ст. л. соєвого соусу;
- 2 ст. л. рибного соусу;
- 8 ст. л. рисового оцту;
- 100 мл води.