Подавайте до столу прямо в пергаменті, а на гарнір відваріть молоду картоплю з ароматною лимонною заправкою.
інгредієнти
порції:
-
+
- 2 філе лосося 100 г (кожне)
- Кабачок 1 шт
- Лайм 1 шт
- червоний болгарський перець ½ шт
- помідори черрі 120 г
- картопля 400 г
- чорні оливки 50 г
- каперси 30 г
- оливкова олія 2 столові ложки
- мелений чорний перець за смаком
- сіль за смаком
на порцію
калорії:
466
ккал
білки:
28
г
жири:
22
г
вуглеводи:
39
г
кроки
-
перед приготуванням включіть духовку на 200 градусів. Кабачок наріжте на середні кубики. З перцю приберіть насіння і поріжте його на тонкі півкільця. Помідори черрі розріжте навпіл.
-
маслини розріжте навпіл. Лайм - на четвертинки.
-
підготуйте 2 листа пергаменту для запікання, сформуйте з них конверти і покладіть їх у форму (також можна використовувати спеціальні рукава для запікання або фольгу). Нарізані овочі і маслини розділіть навпіл і розкладіть по конвертах. Збризніть ложкою оливкової олії і додайте по щіпці солі і перцю.
-
зверху на овочі викладіть рибу шкірою вниз і посоліть за смаком. У кожен конвертик додайте часточку лайма, зверху посипте каперсами.
-
загорніть папір і відправте в духовку на 25-30 хвилин.
-
в цей час закип'ятіть в каструлі воду з невеликою кількістю солі. Картоплю наріжте на середні часточки. Шкірку не знімайте, якщо картопля молода. Потім помістіть часточки в окріп і варіть 15-20 хвилин до м'якості.
-
коли картопля звариться, злийте воду. Видавіть до картоплі сік лайма, що залишився, додайте ложку оливкової олії, посоліть, поперчіть і перемішайте.
-
Подавайте лосося з овочами в пергаменті з відвареною картоплею на гарнір.
Заміна інгредієнтів
для цієї страви беріть будь-яку рибу сімейства лососевих, наприклад, кету або форель . Лайм можна замінити на лимон. Замість помідорів чері візьміть будь-які інші томати дрібних сортів. А каперси можна замінити маслинами або дрібними корнішонами.