на гарнір зробіть кускус . Цю крупу навіть не потрібно варити, досить просто залити окропом. Також до нього додайте зелень і овочі.
інгредієнти
порції:
-
+
- 2 філе лосося 100 г (кожне)
- Кускус 120 г
- Лимон 1 шт
- помідор 2 шт
- зелена цибуля 2 пера
- рукола 50 г
- Кубик овочевого бульйону 1 шт
- сир фета 30 г
- мелений 1 чайна ложка
- Приправа Рас Ель Ханут 1 столова ложка
- оливкова олія
- рослинна олія для смаження
- перець, сіль за смаком
на порцію
калорії:
555
ккал
білки:
35
г
жири:
23
г
вуглеводи:
52
г
кроки
-
розчиніть кубик овочевого бульйону в 200 мл окропу в глибокій мисці. Додайте в бульйон кускус, накрийте кришкою і відкладіть в сторону. На середній вогонь поставте сковорідку з невеликою кількістю рослинного масла.
-
на сковороду викладіть рибу шкірою вниз, злегка приправте сіллю і перцем. Зверху рибу посипте приправою Рас ель Ханут. Смажте 4-5 хвилин з кожного боку до готовності.
-
зелену цибулю порубати навскоси, а помідори наріжте дрібними кубиками.
-
промийте і обсушити рукколу, викладіть її в чашку, туди ж вичавіть сік половини лимона, посоліть і поперчіть за смаком, також додайте трохи оливкового масла. Розмішавши. Це і є простий зелений салат.
-
другу половину лимона наріжте на часточки.
-
Кускус розмішайте. Додайте до нього помідор, зелену цибулю, сумах. Влийте трохи оливкової олії, посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте.
-
Подавайте кускус з рибою і салатом до столу, зверху покришите фету і викладіть часточку лимона.
Заміна інгредієнтів
вибирайте для страви будь-яку червону жирну рибу сімейства лососевих. Замість кускуса можна взяти булгур , а замість фети підійде бринза. Мелений перець можна замінити лимонним перцем або оцтом. Рукола відмінно замінюється будь-якою зеленню на ваш смак.
Приправу Рас ель Ханут можна приготувати в домашніх умовах. Для цього змішайте мелені спеції: кардамон, гвоздику, коріандр, корицю, кумин, паприку, куркуму, чорний перець, мускатний горіх. Або просто замініть на мелений коріандр.