⏰ Кускус з рибою по-африканськи: рецепт з покроковими фото

швидкий рецепт приготування кускусу з червоною рибою по-африканськи

20:00
готовий кускус с рибой
Цю страву ви зможете приготувати за лічені хвилини. Обсмажте червону рибу на сковороді і подайте з легким салатом з руколи.

на гарнір зробіть кускус . Цю крупу навіть не потрібно варити, досить просто залити окропом. Також до нього додайте зелень і овочі.

інгредієнти
порції: - + 2
  • 2 філе лосося 100  г (кожне)
  • Кускус 120  г
  • Лимон 1  шт
  • помідор 2  шт
  • зелена цибуля 2  пера
  • рукола 50  г
  • Кубик овочевого бульйону 1  шт
  • сир фета 30  г
  • мелений 1  чайна ложка
  • Приправа Рас Ель Ханут 1  столова ложка
  • оливкова олія  
  • рослинна олія для смаження  
  • перець, сіль за смаком  
на порцію
калорії: 555 ккал
білки: 35 г
жири: 23 г
вуглеводи: 52 г
кроки
20  хв. друк
  • завариваем кускус
    розчиніть кубик овочевого бульйону в 200 мл окропу в глибокій мисці. Додайте в бульйон кускус, накрийте кришкою і відкладіть в сторону. На середній вогонь поставте сковорідку з невеликою кількістю рослинного масла.
  • обжариваем рибу
    на сковороду викладіть рибу шкірою вниз, злегка приправте сіллю і перцем. Зверху рибу посипте приправою Рас ель Ханут. Смажте 4-5 хвилин з кожного боку до готовності.
  • нарезаем лук и томати
    зелену цибулю порубати навскоси, а помідори наріжте дрібними кубиками.
  • смешиваем салат
    промийте і обсушити рукколу, викладіть її в чашку, туди ж вичавіть сік половини лимона, посоліть і поперчіть за смаком, також додайте трохи оливкового масла. Розмішавши. Це і є простий зелений салат.
  • нарезаем лимон
    другу половину лимона наріжте на часточки.
  • добавляем овощи в кускус
    Кускус розмішайте. Додайте до нього помідор, зелену цибулю, сумах. Влийте трохи оливкової олії, посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте.
  • готовий кускус с рибой
    Подавайте кускус з рибою і салатом до столу, зверху покришите фету і викладіть часточку лимона.

Заміна інгредієнтів

вибирайте для страви будь-яку червону жирну рибу сімейства лососевих. Замість кускуса можна взяти булгур , а замість фети підійде бринза. Мелений перець можна замінити лимонним перцем або оцтом. Рукола відмінно замінюється будь-якою зеленню на ваш смак.

Приправу Рас ель Ханут можна приготувати в домашніх умовах. Для цього змішайте мелені спеції: кардамон, гвоздику, коріандр, корицю, кумин, паприку, куркуму, чорний перець, мускатний горіх. Або просто замініть на мелений коріандр.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?