⏰ як варити бурякове бадилля і скільки часу - правильний спосіб простими словами

Скільки варити бурякове бадилля?

05:00
Бурякове бадилля варити після закипання 5 хвилин.

Як варити пхали з бадилля

продукти
бурякова бадилля — 1 кілограм
ріпчаста цибуля — 1 середня голова
часник — 3 зубці
будь-які горіхи (переважно волоські очищені) — 200 грам
уцхо сунелі (допускається заміна на хмелі-сунелі) — велика щіпка
Імеретинський шафран — велика щіпка
Зелень кінзи — пучок
насіння кінзи — пів чайної ложки
оцет — за смаком
гострий червоний мелений перець — щіпка
сіль — пів чайної ложки

Як зварити пхали
1. Бурякове бадилля помити, скласти в каструлю.
2. Залити бадилля водою, щоб вся бадилля виявилася покрита.
3. Помістити каструлю з бадиллям на середній вогонь, дати закипіти, потримати 5 хвилин.
4. Злити воду з каструлі з бадиллям, бадилля добре віджати руками.
5. Віджату бадилля дрібно нарізати ножем або подрібнити в блендері.
6. Подрібнити горіхи в ступі або в блендері наскільки можливо дрібніше.
7. Почищену цибулю нарізати квадратиками.
8. Посипати на цибулю дрібку солі, відставити на 15 хвилин.
9. Руками віджати цибулю від гіркого соку.
10. Часник подрібнити в кашку.
11. Зелень кінзи помити, подрібнити.
12. Насіння кінзи змолоти в ступі.
13. У мисці змішати мелені горіхи, подрібнене бадилля, цибулю, часник, зелень, шафран, уцхо сунелі, мелене насіння кінзи, червоний перець, сіль, влити оцет, добре змішати.
14. З пряної буряково-горіхової суміші скачати кульки довільного діаметру.
15. Перед подачею пхали охолодити.

Фкуснофакти

— бурякова бадилля зміцнює імунітет, стінки судин багатим вмістом аскорбінової кислоти. Її в ній більше, ніж в самій буряках. У бадиллі також міститься широка добірка корисних мікроелементів, наприклад, залізо, кальцій, магній, калій, вітаміни групи в, які регулюють обмін речовин. Бурякове бадилля рекомендують вживати тим, у кого спостерігається дефіцит йоду. У бадиллі багато вітаміну U (метіонін), його застосовують для профілактики шлункової виразки, хронічних гастритів.

— вживати в їжу необхідно бадилля молодий буряка, у якій ще не утворився важкий плід. Така бадилля ніжна, соковита і багата вітамінами.

— бурякове бадилля можна додавати в супи, котлети, тісто для оладок, робити начинку для пирогів, загортати в неї голубці, а також в свіжому вигляді в салати.

— буряк з бадиллям краще купувати у перевірених фермерів, які не обприскують її хімікатами. Якщо такої можливості немає, бадилля потрібно помити, замочити на чверть години у воді і оцті в співвідношенні 10:1.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?