Як зварити десерт з буряка, слив і яблук
продукти
яблука — 1 кілограм
молодий буряк — 1 кілограм
Лимон — половинка
яблучний сік — 1,5 літра
сливи — 700 грам
цукор — 200 грам
сіль — 20 грам
Гвоздика — 2 нирки
листя лимонника — 3 листа
Як зварити десерт з буряка, сливи і яблук
1. Буряк помити, не чистити, не зрізати хвостик.
2. В емальовану каструлю налити води, щоб вона могла цілком покрити буряк.
3. Помістити каструлю на середній вогонь, дати закипіти.
4. Вичавити в киплячу воду сік з половинки лимона.
5. Покласти в каструлю з киплячою водою буряк, зменшити вогонь до тихого, варити під кришкою 40-50 хвилин.
6. Злити воду з каструлі з буряком, буряк залишити остуджувати.
7. Охолоджену буряк почистити.
8. Зливи помити, кожну розрізати навпіл, вийняти кісточки.
9. Яблука помити, кожне яблуко розрізати навпіл, у кожної половинки вирізати серцевину.
10. Буряк, сливу, яблука нарізати однаковими шматочками товщиною пару сантиметрів.
11. Налити в невелику каструлю води, щоб вона могла цілком покрити яблука, дати закипіти на сильному вогні.
12. Покласти в киплячу воду яблука, потримати в окропі дві хвилини.
13. Зняти каструлю з яблуками з плити, злити воду.
14. В окрему каструлю налити яблучний сік, дати закипіти на середньому вогні.
15. Покласти в яблучний сік сіль, цукор, гвоздику, листя лимонника.
16. Потримати заливку на плиті 5-7 хвилин, помішуючи, поки цукор не розчиниться.
17. У стерилізовані банки викласти першим шаром буряк, другим — сливу, третім — яблука.
18. Залити вміст банок яблучно-цукрової заливкою, закрити стерилізованими кришками.
Десерт з буряка з рисом
продукти
на 2 порції
буряк — 2 великих
яблука — 1 середнього розміру
Рис — 3 столових ложки крупи
родзинки — 20 грам
вершкове масло — 15 грам
Сметана — 50 грам
Яйце куряче — білок
цукор — 1 столова ложка
кориця — 1 щіпка
як приготувати десерт з буряка
1. Буряк вимити, помістити цілком в каструлю з водою (вода повинна повністю покрити овоч) і поставити на сильний вогонь.
2. Після закипання зменшити вогонь і варити при слабкому бурлінні під кришкою 50 хвилин, потім остудити.
3. Почистити буряк, вирізати з буряка середину, щоб надати буряках форму горщика.
4. Рис при необхідності промити, покласти в каструлю, додати води вдвічі більше, помістити каструлю з рисом і водою на вогонь.
5. Варити рис 20-25 хвилин під кришкою, в зварений рис додати цукровий пісок і перемішати.
6. Яблука очистити від шкірки і серцевини, дрібно нарубати. 7. Ізюм дрібно нарубати, додати в рис.
8. Масло розтопити, додати його разом з корицею в рис.
9. Начинити буряк рисовою начинкою, зверху викласти сметану.
10. Поставити десерт з буряка в нагріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
ваш десерт з буряка з рисом готовий.