⏰ як варити перловку в розсольник? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити перловку на розсольник?

00:00
Для розсольнику перловку замочити на 6-12 годин і варити 1 година .

як варити перловку на розсольник

знадобляться — перловка, все варіння для розсольнику

1 спосіб — звичайний, з довгим замочуванням
1. Відміряти перловку, промити і всипати в глибоку миску, залити холодною водою і перемішати.
2. Залишити на 6-12 годин (або на ніч) при кімнатній температурі.
3. Додавати в розсольник за 1 годину до кінця варіння.

2 спосіб — швидкий, з замочуванням
1. Викласти промиту перловку в сито, сито розмістити над каструлею з невеликою кількістю води.
2. Поставити каструлю на самий тихий вогонь і тримати перловку 1 годину під кришкою, кожні півгодини перемішуючи — потім можна додавати в розсольник за годину до кінця варіння.

3 спосіб — варити перловку в пакетиках, без замочування
важливо! Повного пакету перловки багато навіть для 5-літрової каструлі! Враховуйте, що пакет перловки вбере в себе багато бульйону.
1. Перловка в спеціальних варильних пакетиках вже спеціально Оброблена паром, тому не вимагає замочування: просто опустіть пакет з перловкою прямо в бульйон з м'ясом, так вона відразу ж просочиться м'ясними соками.
2. Варити перловку в пакеті 45 хвилин, потім розпороти пакет, викласти необхідну кількість перловки і додати за 10 хвилин до кінця варіння. Частину, що залишилася перловку можна заморозити і додати при варінні наступного розсольнику.

4 спосіб — ризиковий, варити перловку без замочування
1. Перловку промити і всипати в воду для бульйону.
2. Додати м'ясо і варити до повної м'якості перловки 2-2,5 години, потім можна додавати інші продукти.

Фкуснофакти

розсольник — суп з великою кількістю солі, а сіль трохи «дубіт» перловку, тому дуже важливо домогтися повної разваренности перловки. Тоді і розсольник буде ніжним, що не жорстко-зернистим.

який спосіб варіння перловки найправильніший? — запитаєте ви. А ось як ми відповімо: звичайно, найдовший, з замочуванням: крупа поступово насичується вологою і потім рівномірно доводиться до м'якості прямо в супі.

якщо бульйон для розсольнику вже зварений, а перловка ще не замочена і пакетованої немає, поступите так: замініть перловку на рис, він звариться за 20 хвилин і бульйон буде трохи менше наваристим, але суп ви не зіпсуєте точно.
як варити перловку на розсольник

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?