Як варити компот з вишні та полуниці
продукти
на 3 літрові банки
Вишня — 600 грам
Полуниця — 350 грам
цукор — 500 грам
Вода — 2,1 літра
підготовка продуктів
1. Перебрати 600 грам вишні, плодоніжки видалити. Вимити вишню в друшляку.
2. Перебрати 350 грам полуниці, видалити гнилі ягоди, відокремити чашолистки. Полуницю вимити, скориставшись друшляком.
3. Налити 2,1 літра води в каструлю, нагрівати до кипіння.
приготування компоту
1.Розкласти вишню і полуницю по банках.
2. Залити ягоди підготовленим окропом. 10 хвилин дати постояти під кришкою.
3. З банок перелити воду в каструлю.
4. Туди ж всипати 500 грам цукру, як закипить — варити сироп 3 хвилини.
5. Залити сиропом ягоди.
6. Закрити банки з вишнево-полуничним компотом кришками, поставити кришкою вниз і укутати рушником.
прибрати в комору компот з вишні та полуниці в банках.
Фкуснофакти
— Банки для компоту з вишні та полуниці потрібно вимити і простерилізувати окропом або парою.
— із заморожених ягід можна зварити смачний напій на кожен день: полуницю і вишню покласти в каструлю (не відтавати), додати воду і цукор. Варити 2 хвилини після закипання, дати настояти 20 хвилин.
— заготовлений на зиму вишнево-полуничний компот допоможе заповнити дефіцит вітамінів і допоможе при застуді.
— існує думка, що компот з вишні з кісточками — смачніше. Увага: у вишневих кісточках міститься глікозид амигдалин — речовина, з плином часу перетворюється в досить отруйну синильну кислоту. Компот, зварений з кісточками не можна зберігати більше року. Надійний спосіб захистити продукт від синильної кислоти — видалити кісточки.