Як варити компот з вишні і смородини
продукти
на 1 літр
Вишня — 250 грам
Смородина — 250 грам
Вода — 2 літри
цукор — 5 столових ложок
Як варити компот з вишні і смородини
1. Під проточною водою ретельно помити 250 грам вишні і 250 грам смородини.
2. Ягоди відкинути на друшляк, обсушити, видалити плодоніжки і забруднення.
3. Влити в каструлю 2 літри води.
4. Викласти в каструлю ягоди і 5 столових ложок цукру.
5. Каструлю поставити на максимальний вогонь і тримати на ньому до моменту закипання.
6. Після того, як компот закипів, знизити вогонь до мінімуму, накрити каструлю кришкою і варити його ще 10 хвилин.
7. Готовий компот розлити по стерилізованим банкам і закатати.
Фкуснофакти
— Компот з вишні і смородини можна готувати як зі свіжих, так і з заморожених ягід.
— щоб зберегти вітаміни при приготуванні компоту, слід залити вишню з яблуками остигнула кип'яченою водою, додати цукор за смаком, накрити кришкою і дати настоятися напою кілька годин. Компот залишиться вітамінним, так як плоди не піддаються кип'ятіння.
— вартість продуктів для компоту з вишні і смородини в середньому в Києві в сезон (2020 рік) — 150 грн./2 літри компоту (на липень 2020 року).
— калорійність компоту з вишні і смородини 65 — ккал/100 грам.