Як варити бульйон з індички
Продукти
М'ясо індички — 500 грам
морква — 1 штука
Цибуля ріпчаста — 1 штука
Зелень петрушки — 1 пучок
Вода — 2 літри
сіль — за смаком
підготовка продуктів
500 грам м'яса індички промити. Морквину і цибулину почистити, помити, моркву крупно нарізувати. Зелень петрушки дрібно нарубати.
Як варити бульйон з індички
індичку покласти в каструлю, налити 2 літри холодної води, посолити. Каструлю поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти піну шумівкою, варити бульйон 1 годину, потім додати цибулю і моркву, варити бульйон з індички ще півгодини.
готове м'ясо індички і овочі вийняти, бульйон процідити.
Як варити бульйон з індички в мультиварці
у чашу мультиварки покласти м'ясо індички, цибулю, моркву, налити 2 літри води, посолити. Вибрати режим «гасіння», час приготування 2 години.
готовий бульйон позбавити від м'яса і овочів, процідити. Бульйон з індички розлити по тарілках, прикрасити зеленню петрушки.
як варити суп з індички
продукти
М'ясо індички — 500 грам
рис довгозерний — 3/4 склянки
Цибуля ріпчаста — 2 штуки
морква — 2 штуки
Зелень кропу — 1 пучок
рослинна олія — 2 столові ложки
Вода — 2 літри
сіль — за смаком
як варити суп на бульйоні індички
півкіло індички промити. Рис промити під проточною водою. 2 морквини і 2 цибулини почистити. 1 моркву натерти на крупній тертці, другу крупно нарізати (для бульйону). 1 цибулину дрібно нарізати. Зелень кропу порубати.
зварити бульйон з індички. Вийняти готове м'ясо і овочі. М'ясо індички розрізати на порційні шматки. Натерту моркву і нарізану цибулю обсмажити на сковороді на рослинному маслі протягом 5 хвилин. У бульйон викласти зажарку, 3/4 склянки рису, варити 15 хвилин на повільному вогні.
якщо використовувати мультиварку
у чаші мультиварки зварити бульйон з індички. Готове м'ясо і овочі вийняти. М'ясо розділити на шматочки. У бульйон з індички викласти терту моркву, нарізану цибулю, 3/4 склянки рису. Включити режим « Суп », час приготування 30 хвилин.
Суп розлити по тарілках, покласти варене м'ясо індички, прикрасити зеленню кропу.
Фкуснофакти
— калорійність бульйону з індички-23 ккал/100 грам.
— корисні властивості бульйону з індички обумовлені вмістом білків, вітамінів групи В (обмін речовин, енергетичний обмін, стимуляція роботи мозку), мінералів: залізо (імунітет), магній (нервова система), селен (запобігання ракових захворювань), фосфор і калій (волосся, кістки, зуби).
—
як вибрати свіжу індичку
1. Грудки і ніжки індички повинні бути округлими.
2. Колір шкіри птиці-білий з легким жовтуватим відтінком.
3. На шкірі індички не повинно бути плям.
— для наваристого бульйону найкраще підійдуть крильця або стегна індички з шкірою, для дієтичного — філе або грудка індички.