⏰ як приготувати заливне з грибів. Скільки застигає грибне холодець. Як приготувати заливне з грибів і курки.

Скільки варити холодець з грибів?

00:00
Заливне з грибів готувати 1 година , з них варіння - півгодини . Застигати холодець з грибів з додаванням желатину буде пару годин в холодильнику.

Як варити холодець з грибів

продукти для заливного
лісові гриби — 400 грам
Желатин сухий — 2 столові ложки
грибний відвар — 600 мілілітрів
куряче яйце — 1 штука
лавровий лист — 1 листок
перець горошком — 5 штук
морква — 1 штука
кріп — 1 невеликий пучок
сіль (краща морська) — 1 столова ложка

Як приготувати заливне з грибів
свіжі гриби замочити у воді, кожен гриб Очистити, ще раз промити. Чисті гриби нарізати пластинами. Налити в каструлю півлітра води, підсолити, поставити на великий вогонь. Як тільки вода закипить, зменшити вогонь і викласти гриби. Варити гриби 40 хвилин на невеликому вогні. Потім відкинути гриби друшляк, почекати, поки стече вода.
у половині склянки теплої води розмішати желатин, змішати з гарячим грибним бульйоном, посолити і поперчити. Зварити курячі яйця і моркву. Кріп помити, обсушити і розділити на гілочки.
охолоджені варені гриби досолити і поперчити за смаком.
грибний відвар розлити по формах шаром товщиною 3-4 сантиметри, дати застигнути. Зверху викласти гриби. Прикрасити заливне нарізаними яйцями і морквою, вкласти кріп. Залити відваром і прибрати в холодильник на 3-4 години.

Як варити холодець з грибів і курки

продукти
курка (ніжки зі шкірою) — 1 штука
свіжі білі гриби — 300 грам
сухий желатин — 1 столова ложка
грибний відвар — 350 мілілітрів
перепелині яйця — 4 штуки
кріп — кілька гілочок

Як варити грибне холодець
1. Замочити желатин.
2. Білі гриби помити, почистити і крупно нарізувати.
3. Налити в каструлю воду (на 300 грам грибів — 1 стакан води), підсолити і поставити на вогонь.
4. Як тільки вода закипить, викласти в каструлю гриби, варити 30 хвилин.
5. Зварити перепелині яйця, остудити і очистити. 5. Викласти шумівкою гриби на друшляк.
6. Грибний відвар процідити, зварити в ньому курку.
7. Курку викласти з відвару, відокремити м'ясо від кістки, бульйон ще раз процідити.
8. Змішати з желатиновою сумішшю.
9. Гриби дрібно порізати.
10. Відвар розкласти по формах для заливного, наповнюючи форми наполовину, дати застигнути в холодильнику.
11. Викласти в середину кожної форми гриби, курку, розрізані навпіл перепелині яйця, гілочки кропу і залити бульйоном.
10. Подавати холодець на плоских тарілках, перевернувши на них холодець.
Ваше холодець з грибів з куркою готово! Якщо грибного бульйону виявилося багато, з нього можна зварити смачний грибний соус !

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?