Як варити мандаринове варення
Продукти
мандарини — 1 кілограм
цукор — 1 кілограм
Вода — 200 мілілітрів
Як варити варення з мандаринів
мандарини промити, очистити і розділити на часточки. Викласти в каструлю, залити водою (так, щоб вода повністю покрила мандарини) і проварити 15 хвилин після закипання на тихому вогні. Охолодити мандарини і вимочити їх у свіжій холодній воді 1 добу.
зварити сироп в каструлі для варіння варення, викласти мандарини і витримати 8 годин. Потім поставити каструлю на вогонь, варити варення півгодини після закипання на тихому вогні. Утворену піну необхідно знімати.
готове мандаринове варення розлити по гарячих стерилізованих банках, закрутити і прибрати на зберігання.
як варити варення з кірок мандаринів
продукти
мандаринові шкурки — 1 кілограм
цукор — 1,5 кілограма
сіль — 1 столова ложка
Лимон — 1 штука
Вода — 1 літр
як варити варення з кірок мандаринів
мандаринові кірки помити, залити холодною водою і вимочити протягом доби, кожні 8 годин змінюючи воду.
кірки порізати смужками, залити окропом, всипати сіль і варити півгодини після закипання, потім злити воду в каструлю для варіння варення і остудити кірки.
у воду, в якій варилися кірки, засипати цукор, поставити каструлю з водою і цукром на вогонь і варити сироп 10 хвилин після закипання на тихому вогні, помішуючи. Потім додати кірки і варити на тихому вогні 2 години. В кінці варіння додати свіжовичавлений лимонний сік.
готове варення з мандаринових шкурок розлити по банках, закрутити і прибрати на зберігання.