⏰ якщо квасоля не доварилася

Що робити, якщо квасоля не доварилася?

10:00
час читання —3   хв.

тривалість варіння червоної і білої квасолі зазвичай становить близько години, і це після тривалого замочування-тільки тоді правила варіння дотримуються і боби досягають готовності. Як вчинити, якщо пройшов вже годину і більше, а квасоля м'якою ставати не поспішає?

спочатку слід розібратися з причинами. Квасоля може не доваритися, якщо:

  • боби замочувалися недостатній час (менше 6 годин);
  • квасоля виявилася старої і пересохлої — такий продукт насилу піддається варінні;
  • бульйон з квасолею посолений на початку варіння. Сіль класти рекомендується лише тоді, коли боби вже зварилися.

на щастя, існують секрети, за допомогою яких вдасться врятувати ситуацію. У каструлю з квасолею можна додати дрібку-другу соди — лужне середовище прискорить розварювання бобів. Інший спосіб — кілька разів підлити в бульйон крижану воду, до тих пір, поки квасоля не приготується. Крайнє рішення — замінити звичайну квасолю консервованою, якщо дозволяє рецептура страви.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?