час читання —3 хв.
тривалість варіння червоної і білої квасолі зазвичай становить близько години, і це після тривалого замочування-тільки тоді правила варіння дотримуються і боби досягають готовності. Як вчинити, якщо пройшов вже годину і більше, а квасоля м'якою ставати не поспішає?
спочатку слід розібратися з причинами. Квасоля може не доваритися, якщо:
- боби замочувалися недостатній час (менше 6 годин);
- квасоля виявилася старої і пересохлої — такий продукт насилу піддається варінні;
- бульйон з квасолею посолений на початку варіння. Сіль класти рекомендується лише тоді, коли боби вже зварилися.
на щастя, існують секрети, за допомогою яких вдасться врятувати ситуацію. У каструлю з квасолею можна додати дрібку-другу соди — лужне середовище прискорить розварювання бобів. Інший спосіб — кілька разів підлити в бульйон крижану воду, до тих пір, поки квасоля не приготується. Крайнє рішення — замінити звичайну квасолю консервованою, якщо дозволяє рецептура страви.