приємний смак і високу поживність квасолі давно помітили і оцінили провідні дієтологи світу. Квасоля прекрасно поєднується з іншими продуктами, тому може бути основою багатьох рецептів. Високий вміст рослинного білка, близького за складом з білком тваринного походження, не тільки дозволяє прирівнювати квасоля до м'ясних продуктів, але успішно їх замінює.
незважаючи на те, що в 100 гр. квасолі міститься всього 100-150 ккал, завдяки значному набору мікроелементів, квасоля швидко і надовго втамовує відчуття голоду. Квасоля при цьому може бути як свіжоприготованої , так і консервованої.
не рекомендується вживати багато квасолі літнім людям, а також тим, у кого захворювання шлунково-кишкового тракту, панкреатит, холецистит. Неправильно приготована квасоля, а також надмірне її вживання може привести до здуття живота і метеоризму.