як варити вишневе варення
що потрібно для варення з вишні
на 1 кілограм вишні необхідний 1 кілограм цукру і 100 мілілітрів води.
Як варити варення з вишні
1. Насипати в сталеву каструлю цукор, влити воду.
2. Сироп варити до повного розчинення цукру, помішуючи; при варінні необхідно знімати піну.
3. Вишню помити і викласти в киплячий сироп.
4. Дочекатися повторного закипання і зняти варення з вогню.
5. Дочекатися повного охолодження (4-5 годин).
6. Знову закип'ятити і знову остудити варення; процедуру повторювати 3-4 рази.
7. Розлити приготоване вишневе варення по банках.
Як зварити вишневе варення в мультиварці
1. Вишню перебрати і помити (якщо вишня заморожена — не мити і не перебирати), висипати в мультиварку, додати цукор і воду, добре перемішати.
2. Включити режим « гасіння» і варити варення 1 годину при закритій кришці мультиварці, кожні 10 хвилин перемішуючи варення і знімаючи піну.
3. Розлити вишневе варення по банках і прибрати на зберігання. Варення з вишні буде зберігати не одну зиму.
Як зварити вишневе варення в хлібопічці
2. Вишню перебрати і помити (якщо вишня заморожена — не мити і не перебирати), висипати в хлібопічку, додати цукор, воду, добре перемішати.
1. Включити режим « варення» і варити варення 1,5 години.
2. Розлити вишневе варення по банках і прибрати на зберігання.
Фкуснофакти
— вишневе варення, приготоване з кісточками, слід вжити протягом 1 року. Якщо вишневе варення вариться з перспективою тривалого зберігання в домашніх умовах, слід попередньо видалити кісточки (зробити це можна за допомогою спеціального пристосування, або за допомогою шпильки).
— видалення кісточок займає час, до того ж саме горіхи надають варення горіхову терпкість і мигдальний аромат. До того ж, вишня з кісточкою краще зберігає форму і не розварюється.
— щоб легко звільнити ягоди від кісток, можна скористатися спеціальним пристосуванням — механічною машинкою для видалення кісточок.
— якщо вишневе варення виходить занадто рідким, збільште норму цукру і довше поваріть варення. Варто враховувати, що при охолодженні вишневе варення стане густішим: відлийте трохи варення на тарілку і після охолодження переконайтеся, що варення стало густішим. Як варіант зробити вишневе варення гущі, можна додати пектин — на 1 кілограм ягід знадобиться 15 грам желирующего речовини. Якщо пектину немає, можна зцідити сироп варення, влити в каструльку і уварити його окремо від ягід. Ще можна відлити сироп і зробити на його основі морс або компот .