заготівля варення з гарбуза з лимоном
продукти
на 1 літр варення
Гарбуз — 1 кілограм
Апельсин — 1 штука
Лимон — 1 штука
цукор — 800 грам
підготовка продуктів
1. 1 кілограм гарбуза вимити і обсушити.
2. Гарбуз очистити від шкірки і насіння, якщо вони є.
3. Вимити 1 лимон і 1 апельсин.
4. Нарізати фрукти на кубики по 1 сантиметру. При цьому апельсин і лимон потрібно нарізати з шкіркою.
як варити варення з гарбуза з лимоном
1. Висипати кубики фруктів в каструлю і засипати їх 800 грамами цукру.
2. Суміш перемішати і залишити до моменту появи соку близько 10 годин.
3. Після того, як гарбуз, апельсин і лимон пустять сік, поставити каструлю на плиту на середній вогонь, чекаючи моменту закипання.
4. Зменшити вогонь і варити варення 10 хвилин, при цьому помішуючи його.
5. Варення розлити по банках і закатати.
Фкуснофакти
— для приготування варення з гарбуза з важливо вибирати стиглі, але не перезрілі плоди гарбуза, так як перезрілих плодах міститься менше вітамінів і плід позбавляється свого яскравого смаку.
— до гарбузово-лимонному варення можна додати брусницю, шматочки мандаринів, грейпфрут.
— вартість продуктів для приготування варення з гарбуза з лимоном в середньому в Києві на сезон 2018 року — 100 грн. (на Червень 2020 року).
— калорійність варення з гарбуза з лимоном 185 — ккал/100 грам.