Як варити варення зі смородини з апельсинами
продукти
на 1 літр варення
свіжі або заморожені ягоди червоної або чорної смородини — 2 кілограми
Апельсини — 3 великих
цукор — 3 кілограми
лимонна кислота — 5 грам
Ром — 1 столова ложка (за бажанням)
підготовка продуктів до варіння варення
1. Смородину перебрати, видалити м'яті і зіпсовані ягоди, вимити і викласти на друшляк, час від часу струшуючи.
2. Коли ягоди смородини обсушити, всипати їх в каструлю для варіння варення, посипати лимонною кислотою і засипати цукром.
3. Апельсини вимити, за смаком зрізати шкірку (вона стане в нагоді для варіння варення з
апельсинових кірок
) і білі плівки, розділити на часточки і видалити насіння.
4. Апельсини тонко порубати, якщо використовуються апельсини без кірки, а якщо з кіркою — то прокрутити через м'ясорубку.
варимо варення
Як варити варення і смородини з апельсинами в каструлі
1. Каструлю зі смородиною поставити на вогонь, довести до кипіння.
2. Вимкнути вогонь і суміш протерти через сито.
3. Апельсини викласти в каструлю до смородинової суміші, довести до кипіння при постійному помішуванні, потім влити ром.
4. Кип'ятити варення 3 хвилини на самому тихому вогні, що дозволяє кипіння; при варінні знімати піну.
Як варити варення зі смородини з апельсинами в мультиварці
1. Викласти смородину в ємність мультиварки, налаштувати мультиварку на режим « Випічка», варити 1 хвилину.
2. Пропустити смородину через сито або подрібнити блендером.
3. Викласти смородину назад в мультиварку, додати нарізані або прокручені через м'ясорубку апельсини, влити ром і варити після закипання 10 хвилин.
заготівля варення зі смородини з апельсинами на зиму
1. Варення з чорної смородини з апельсинами розлити по стерилізованим банкам.
2. Закриття банки стерилізованими кришками.
3. Перевернути банки догори дном, укутати ковдрою або шубою, остудити в такому стані до кімнатної температури і прибрати на зберігання.