⏰ як варити абрикосове варення - загальні правила, стерилізація, рецепт-п'ятихвилинка і як зварити швидко.

Скільки варити абрикосове варення?

10:00

Як варити варення з абрикосів-п'ятихвилинку

пропорції продуктів для абрикосового варення для приготування абрикосового варення необхідно на 1 кілограм абрикосів цукру — 1 кілограм, і 200 мілілітрів води. Як варити варення з абрикосів на зиму 1. Абрикоси вимити. 2. Вирішити: якщо ви хочете в варення отримати абрикоси часточками, розділіть їх на половинки і вийміть кісточки. Ну а якщо хочеться абрикоси залишити повністю цілими, кісточку слід видалити за допомогою дерев'яної шпажки або паличкою для японської їжі. Вага абрикосів після видалення кісточок зменшиться приблизно на 7-10%. 2. Викласти часточки абрикосів в мідний таз або каструлю. 3. Воду влити в каструлю і поставити на вогонь, розчинити в ній 1 кілограм цукру. 4. Отриманим сиропом залити абрикоси, розрівняти сироп, щоб він точно покрив дно таза або каструлі. 5. Поставити каструлю з абрикосами і сиропом на вогонь. 6. Варити варення з абрикосів на тихому вогні 5 хвилин після закипання, знімаючи піну, потім повністю остудити варення. Варення потрібно потихеньку перемішувати, але робити це слід вкрай акуратно, щоб часточки зберегли форму і не розвалилися. 7. Варити варення ще 5 хвилин після закипання, потім знову остудити і знову закип'ятити на 5 хвилин. 8. Банки простерилізувати і розлити по ним гаряче абрикосове варення — спочатку викласти часточки абрикосів, а потім залити сиропом до рівня плічок банки. Варення обов'язково настояти в перевернутому вигляді під ковдрою або просто на сонці, щоб воно було гарячим якомога довше. абрикосове варення в мультиварці 1. Абрикоси і цукор висипати в мультиварку, варити на режим «Випічка» півгодини. 2. Регулярно помішувати варення і стежити, щоб воно не тікало. 3. Ідеальна кількість продуктів для варення в мультиварці — 1/2 від усього обсягу мультиварки.

секрети густого абрикосового варення

Вся «фішка» абрикосового варення в соковитих часточках, які при акуратній варінні збережуть вихідну форму. Але що робити, якщо хочеться отримати густе варення? Адже плоди самі по собі містять велику кількість рідини, і ще пропонується абрикоси залити сиропом?.. Часто на виході виходить компотообразное варення, що не влаштовує багатьох господинь. Ось способи зробити варення густим: Спосіб 1 — на допомогу приходить наступний рецепт: 1. Абрикоси помити і видалити кісточки. 2. Засипати цукром — 1: 1. Воду не додаємо, щоб її потім не виварювати, адже нам потрібно густе варення! 2. Залишити абрикоси в холодильнику на ніч або навіть на добу: нехай виділиться максимальну кількість соку. 3. Ставимо на вогонь і варимо 20-30 хвилин — у міру варіння виділяється ще сік, варення стає ще більш рідким. 4. Цей сік ми зливаємо через сито — він піде на компот жарким літнім днем або до млинців дощовим сірим ввечері. 5. Ось підсумок: абрикоси залишилися часточками, рідкого сиропу немає — є густа, джемообразная маса, в якій щільно укладені абрикосові часточки. Спосіб 2 — для густого варення вибирайте щільні сорти абрикосів, або просто покладіть два сорти в рівній мірі — соковитий сорт буде відповідати за густоту, щільний — за форму часточок. Можна взяти злегка недоспелий плоди, але сильно недостиглі плоди не беріть, так як смаку в них ніякого немає. Спосіб 3 — використовуйте пектин. Спосіб 4 — після варіння варення перекладіть шумівкою в невелику каструльку, відціджуючи сироп. А потім, нахиливши каструлю і притримуючи плоди шумівкою, злийте залишився сироп. спосіб 5 — довго уварюють варення з абрикосів. При цьому треба враховувати сорт абрикосів, якщо це дуже соковитий сорт, то уварювати доведеться приблизно половину початкового обсягу, тобто 2 години. І звичайно, при такому способі абрикоси з великою ймовірністю повністю розваряться.

Фкуснофакти

— щоб часточки навіть м'яких абрикосів не розварилися і збереглися цілими, можна варити варення з додаванням пектину. Для цього зварити сироп і в ньому варити абрикоси 10 хвилин, потім додати 20 грам пектину на 1 кілограм абрикосів — і добре розмішати варення. — сезон абрикосів — з середини червня по кінець липня. Купувати абрикоси на варення краще в другій половині липня. — з 1 кілограма абрикосів виходить 1 літр варення, а якщо варити густе варення з мінімумом сиропу, то 0,5 літра. — термін зберігання варення з абрикосів в домашніх умовах — близько 5 років при правильній стерилізації банок. — за смаком, в кінці варіння можна додати в варення 1/4 чайної ложки лимонної кислоти. Варення стане прозорим, варення буде краще зберігатися і, до того ж, придбає характерну легку кислинку. — для варіння годяться стиглі щільні і трохи недостиглі плоди. — за смаком, можна при варінні варення вкласти в каструлю марлевий мішечок з не дрібно меленою кавою або листами календули. Це додасть варення особливий пікантний смак. — Щоб зварити варення з абрикосовими ядерцями, необхідно підсушити кісточки, розколоти їх звичайними пассатижами, вибрати горішки і додати їх при першій варінні варення. Єдиний « мінус» рецепта — зберігатися воно буде не так довго, бажано з'їсти його протягом півроку. — абрикоси корисні вмістом вітамінів а (обмін речовин, зір), з (імунітет), калію (здоров'я нервової системи), заліза (здоров'я кровоносної системи), кальцію (здоров'я кісток) і магнію (Кровоносна система).

Як варити абрикосове варення з мигдалем

продукти для варення з абрикосів з мигдалем Абрикоси — 1 кілограм Цукор — 700 грам Мигдаль — 5 столових ложок Вода — 1 стакан Лимон — половинка як варити варення з абрикосів з мигдалем 1. Горішки мигдалю викласти в миску і залити окропом на 15 хвилин. Остудити, промити холодною водою і знову залити окропом на такий же час. Почистити мигдаль від плівки і обсушити. 2. Абрикоси вимити і видавити за допомогою ножа кісточку, не порушуючи цілісності абрикоса. 3. Замість кісточки абрикоса вкласти всередину абрикоса горішок мигдалю. 4. У каструлю влити воду і додати цукор, поставити каструлю на вогонь і варити до закипання, помішуючи. 5. Покласти в каструлю до води і цукру по одному абрикосу. 6. Варити варення 7 хвилин після закипання. 7. Зняти з вогню і остудити варення. 8. Потім знову поставити каструлю з варенням на вогонь і знову прокип'ятити 7 хвилин. 9. Ще раз повторити цю процедуру. 10. У стерилізовані банки акуратно за допомогою ложки викласти абрикоси, залити їх сиропом, що залишився.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?