⏰ як зробити відвар перловки, користь і застосування

Як варити відвар перловки?

10:00
час читання —5   хв.

відвар з перловки — прекрасне народний засіб при лікуванні багатьох захворювань. Він ефективний при зниженні гостроти зору, при хворобах нирок і сечокам'яної, причому допомагає м'яко і швидко. Відвар має протизапальну і відхаркувальну дію при набряку горла, нежиті; допомагає відновлюватися жовчному міхурі і печінки; зменшує біль при ревматизмі і артриті; робить благотворний вплив при діабеті і лікує геморой; очищає кров, зменшує нудоту, знімає головний біль, діє як м'яке і легке проносне, пригальмовує розвиток пухлин.

для приготування відвару на 1 склянку перловки беруть 10 склянок води. Попередньо добре промивають перлову крупу, а потім витримують її у воді протягом 12 годин, після чого в цій же воді кип'ятять на повільному вогні, поки крупа не стане м'якою. Отриманий непрозорий відвар проціджують, змішують з соком лимона або апельсина, п'ють, як воду.

ще один рецепт приготування відвару — швидше. Перловку злегка обсмажують для знищення мікробів. Потім заливають 1 склянку крупи 4-ма склянками води і настоюють протягом 12 годин на холоді. Далі п'ють у міру виникнення спраги.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?