у 100 грамах червоного буряка міститься всього 43 калорії, тому коренеплід з успіхом використовується в різних програмах схуднення. Вживання буряка надає комплексну дію на організм: покращує обмін речовин, виводить токсини, шлаки і зайву вологу, підвищує витривалість, пригнічує апетит і перешкоджає утворенню жирових клітин.
більшою біоактивністю характеризується сирий буряк, а ось варена і запечена діють м'якше. До високих результатів призводить дієта на основі застосування салатів і свіжовичавленого соку з сирого коренеплоду, але діє вона досить агресивно. Буряк при схудненні часто поєднують з кефіром, з пісними білковими продуктами, фруктами.
обсмажена на олії буряк, а тим більше з додаванням соусів — висококалорійний продукт, до схуднення не має ніякого відношення.