найкорисніший — неочищений. Незалежно від виду, рис в оболонці багатий вітаміном В, магнієм, марганцем, клітковиною. Якщо розглядати рис як гарнір, який можна вживати регулярно, то важливо вибрати найбільш збалансований. Адже занадто добре — як, наприклад, дикий рис в чистому вигляді — теж погано.
Дикий рис, насичений харчовими волокнами, вітаміном з, великою кількістю мікроелементів, рекомендується застосовувати тільки в суміші з іншими видами. Білий рис — знахідка для бодібілдерів, і тільки. Очищений білий не може порадувати практично нічим, крім вуглеводів. Червоний рис — цінне джерело заліза і мікроелементів. Чорний — багатий на сильні антиоксиданти і на білок, надає унікальне вплив на організм. Коричневий рис — чемпіон серед побратимів — всі важливі і корисні для роботи всього організму елементи в одній тарілці.
виходить, що для отримання максимальної користі рис краще міксувати — дикий з червоним і білим, наприклад . Тільки враховуйте нюанси варіння рису .